Звездна круиз вечеря по Сена (ВИДЕО)

Париж. Лувър, Версай, музеи, Нотр Дам, Монмартър…След като цял ден сте обикаляли този притеглящ като магнит град, е време да поседнете и да се насладите на приятна вечерна почивка, но не каква, а вечеря на кораб по р. Сена. Да наблюдаваш блясъците на града, докато покрай теб се сменят различни картини, е невероятна наслада. И като на забързан каданс с различно сценично осветление ще откриеш от друга страна това, което си видял през деня.

Пристанището на речните круизи е на крачки от Айфеловата кула (ако сте с автомобил има платен паркинг, на който винаги има свободни места, въпреки, че с автомобил не е никак добра идея в този мегаполис).

Може да изберете два варианта – вечеря в 18 ч, която трае 1,5 ч, струва 69 евро и евентуално още 16 евро, за да имате гарантирано място до прозореца, и да се насладите на 12 километровия маршрут.

Следващият круиз започва в 20.30ч. и трае 2,5ч, а маршрутът е 24 км. Препоръчвам ви него. Може да изберете различни менюта, които варират между 99 и 205 евро. На кораба имате изключителна 360о панорамна гледка и докато плувате и минавате под мостовете на Париж, имате усещането, че ще докоснете кулите на Нотр Дам, ще видите уникалните нощни светлини на Домът на инвалидите, Лувъра, Музей D’Orsay, площад Конкорд, Националната библиотека и още куп забележителности.

В това време ще се насладите на истински вкусна френска храна, приготвена от майстор-готвачи на кораба, която включва предястие, основно, задължителните френски сирена и десерт. Гарантирано е, че няма да останете гладни. Естествено всичко полято с френски вина и отлично обслужване. А щипката романтика се добавя от музика на живо.  

Ако предпочитате да видите всички тези забележителности по светло, обедният круиз започва в 12.45ч, продължава два часа и според менюто струва от 59 до 89 евро. Хубавото е, че може е на място да си вземете билет за круизите, освен, ако не сте голяма група.   

А в следващото ВИДЕО ви предлагам да се полюбувате на речната романтика...smiley