Чаша зимна топлина от Ahmad Tea

Легендата разказва, че чаят е открит за първи път от китайския император Шен Нунг през 2737 г. пр.н.е., когато няколко листа случайно падат в гърне с вряща вода, докато готви слугата му.

Контейнерите за чай са открити в гробници, датиращи от времето на династията Хан (206 г. пр.н.е. до 220 г.). По времето на династията Тан (618-906 г.) чаят е толкова популярен вече, че писателят Lu Yu пише първата книга, посветена на чай – “Ch’a Ching” ("Класически чай"). Малко по-късно, японски будистки монаси, които посетили Китай за проучване, са взели напитката в родината си, където скоро става важна част от тяхната култура.

Днес аз съм много далеч от изкуството на чая и въпреки, че тази напитка като цяло не е личният ми фаворит, харесвам вкусовете и ароматите, които ме предизвикват. Давам си сметка, че познанията за чая са безкраен океан, а нашата нация все още не плува много добре в него. Въпреки това в тези зимни дни Ahmad Tea успя да привлече вниманието ми. Базираната в стара Англия компания (по официални данни създадена през 1986 г.), където консумацията на чай е висша форма на лайфстайл, всекидневие, бизнес, наистина е изкачила върхове в световен мащаб. Въпреки, че създателят на фирмата е Ахмад Афшар от Техеран, той много далновидно разбира, че тази напитка може да има световен успех, само ако произлезе оттам, където пиенето на чай е в сърцето на ежедневния живот. Затова и на опаковките виждаме известни картини от Лондон и традиционни чайни церемонии.

Факт е, че когато става въпрос за консумация на хранителни продукти, един от първите фактори за успех е външният вид и опаковката. Очите се „хранят” първи. Красивите и ярко цветни метални или картонени кутии буквално предизвикват да ги притежавате, дори само като красива колекция. Още по-очароващи са специалните кутии във форма на сърце. И ако съдържанието на кутиите допълни първоначалния ефект – успехът е гарантиран. Фактите в случая го доказват - Ahmad Tea се изнася в повече от 80 страни на шест континента.

Ароматите на Ahmad Tea са безкрайни. В продуктовата гама за България са включени зелен, черен, черен плодов и плодово-билков чай. И оттам започват множество вариации като например, зелен с жасмин, зелен с малина и нар или детокс с корен от джинджифил, или пък зимно очарование с ябълка, канела и карамфил и пикантни нотки на портокалова кора. А какво ще кажете за нежна праскова и маракуя?

Всяко едно пакетче е опаковано в индивидуално алуминиево фолио и това гарантира запазването на вкусовите качества и аромат за продължителен период от време.

Дори и да не сте фенове на чая, то си заслужава да се отдадете дори и за разнообразие на чаша топлина, а ароматите със сигурност ще ви донесат наслада и спокойствие. Защото чаят за мен е спокойствие, много повече от всяка друга напитка.

 

 

 


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor in /home/tbmaga/public_html/tvoiataina/sites/all/modules/backup_migrate/includes/files.inc on line 205