Да е цветна Цветница!

Когато природата се събужда и сетивата се отварят, за да приемат всичко красиво, което поема нов живот, идват и най-хубавите християнски празници. Днес празнуваме Цветница, отваряме душите си, а слънцето щедро подарява лъчите си и на най-малката тревичка.

На този ден християнската църква празнува влизането на Иисус Христос в Йерусалим в дните преди еврейската Пасха. Според новозаветните евангелия, Христос пристига в града, яздейки магаре, а вярващите го посрещат, като разстилат пред него дрехите си и маслинови клонки. На този ден се отслужва молитва и се благославят върбови клонки, които и всеки отнася до дома си за здраве. Окичват с върбови клонки портите и се сплита венче от осветената в църквата върба.

Да носят със здраве имената си именниците, да празнуват всички, за които животът е пъстър и винаги носи нови предизвикателства, да благословим природата, която е готова за нов живот.

С тази галерия от природни красоти ви пожелавам светъл празник, в очакване на страстната седмица и тайнството на Великден!