Да натовариш зимата във VW Arteon Shooting Brake(галерия)

Този уикенд го бяхме планирали отдавна, два месеца по-рано. Най-вече в мислите си, без да знаем дали изобщо ще се случи – заради обстановката, времето, наличния тестов автомобил (кола е, всичко се случва), дори заради здравето ни… Живеем във времена, в които плановете месец-два напред са доста дълъг срок. 

Но точно в този уикенд всичко се случи като по най-съвършен сценарий. Още когато видях снимките на първия по рода си Arteon Shooting Brake, разяснимо казано е комбито на каросерията на Arteon, си го представих как товаря ските и потеглям към планината. 

Автомобилите освен, че все повече са емоционален продукт, най-вече са за да те закарат от точка А до точка Б сигурно и комфортно, като не те лишават от удоволствията, с които вече сме свикнали да живеем (винаги си спомням в детските години, как майка ми казваше минимален багаж да приготвям, че няма място в багажника на Ладата на баща ми). С новите автомобили, този проблем не съществува, а Arteon Shooting Brake дори не се замислям. Напротив, мисля си какво още мога да взема, за да бъде уикенда пълен – все пак имаме 565 л обем. И товарим – три сгъваеми столчета, масичка, кошница с продукти, три чифта ски и обувки, сакове… Много удобно наместваме ските между двете задни седалки, като сваляме подлакътника. И има още място! 

Пътуваме към Мальовица. Тестовият автомобил е с дизелов мотор 200 к.с. в комбинация с 4х4 задвижване и 7 DSG скоростна кутия.

Зимата щедро се е раздала и е истинска снежна приказка. Пристигаме в малкото селце под курортното селище Говедарци - Мала Църква, където откриваме нашата поляна. Уитендът ни ще започне с чаено матине на открито, в снега. В изминалата година на пандемия открихме, че "полянка парти" е страхотно преживяване и не са нужни никакви специални изисквания, за да сътворим преживяване като по каталог. А следващите снимки сами разказват за това преживяване.

За успешен и топъл пикник на зимна поляна първо ви трябва желание (забравете мрънкането, че няма време, че е студено, че трябва много неща да се вземат...), една добра кошница, в която да сложите стъклени чаши, термус, който да държи дълго време топла вода за чай, няколко сирена и няколко плода и, разбира се бутилка наситено, дъхаво, червено вино.

Повече за Volkswagen Arteon Shooting Brake, може да прочете ТУК

Чаша чай, апрески, топъл пуловер и планинско слънце на чистия въздух са достатъчни

Няколко пакетчета чай и за да е пълен комфорта керамичен чайник с чаши са достатъчни, за да изпълнят личния фъншуй. Усилията, за да се постигне всичко това са никакви. 

Категория: