Диското отново е на мода - Rocco и Discovery

Един от най-култовите жанрове в музиката Диското, възникнал почти едновременно в Европа и в САЩ, като че ли винаги ще дава щипка носталгия по отминали времена и в същото време като че ли пак ще е модно. Дори Белослава прави свой проект, който именно ще възроди диското чрез съвременен прочит на този стил. На мен обаче ми предстои диско в планината с един култов боец, доказал своите качества като откривател и изразител на свободния дух на хората – изцяло новият Land Rover Discovery, пето поколение.

Аз съм от онези хора, които винаги с много внимание подбират цветовете и удобството на дрехите и обувките. Винаги още от вечерта знам какво ще нося другият ден, вкл. и бижутата. Единствено оставям за сутринта избора на парфюм - буквално в последният момент, интуитивно грабвам някой от флаконите. Товарим машината с багажите и потегляме. Слънцето е толкова щедро от сутринта, така че ще ни очаква супер ден.

Знам, че този Discovery е един от най-проходимите SUV автомобили и затова изобщо не се колебая да избера спортни обувки с диско елемент – категорична съм, че няма да слизам от колата за нищо на света, няма да ми се налага да бутам из урвите.

Залагам на не по-малко култовият дизайнер RoccoBarocco. Равни гумено-силиконови подметки и блестяща кожа с коркова облицовка – резултатът е супер меки и удобни, и в същото време много модни обувки. Дебелата подметка гарантира удобството при ходене и дори и да сте дюстабан (както съм аз) цял ден няма да изпитате умора. Ходилото е достатъчно добре изолирано от неравностите на пътя.

RoccoBarocco е един от най-обичаните италиански дизайнери и създава висок клас мода за жени. В notosgalleries, ексклузивно за България, ще откриете различни чанти, обувки и шалове на марката.

Безспорно вдъхновяващ и креативен, за Rocco няма граници, когато създава спиращи дъха модели за известните личности. Италианският му перфекционизъм може да бъде описан само в няколко думи и те са: взискателност, хумор, дързост и поетично въображение.

Последната колекцията на RoccoBarocco представена в магазин notosgalleries в Ринг Мол в София, е от специалната department store линия на марката.

Напълно права съм в предположенията си за проходимостта на Discovery – не ми се налага никъде да слизам, така че моите „диско” обувки са напълно съхранени. Наслаждавам се на лукса и ширината в купето. Спокойно може да стане и за спалня за двама. 

Вечерта обаче е време да сменя стила - 7 см отгоре и светът изглежда по друг начин. Rocco разиграва вечната комбинация черно и бяло с един ексклузивен елемент – ръчно везани червено-коралови рози. В комплект с чантата (защото не си заслужава да имате само чанта или само обувки), която е достатъчно голяма и в също време достатъчно елегантна, за да отидете на парти с нея - блестите отдалеч. Оставям да се насладите на италианския дизайн – класически и в същото време дързък, и да намислите къде ще направите своята премиера на този комплект. А в notosgalleries има още толкова интересен избор, че трудно ще удържа да не отскоча пак до там... Какво пък – още един чифт обувки няма да ми дойдат зле:)    

Роко Бароко или Антонио Мускарело, както е истинското му име е роден в Неапол през 1944 г. Живее на малкия остров Иския до града, заедно със своите 8 братя, където пленен от модата започва работа в балкия бутик "Рино". Две велики жени го "откриват" - Ана Маняни и Мария Калас виждат неговите първи скици и го окуражават да поеме пътя на моделиерството. През 1962 г. се премества окончателно в Рим, където чиракува при известните кроячи Patrick de Barentzen и Giles. През 1964 г. заедно с Джилес отриват собствен магазин, в който работи повече от десет години. 

Роко открива собствен шоурум през 1979 г. на култовия площад в Рим Piazza di Spagna след изключителния си успех в haute couture модата и представя първата си prêt-à-porter колекция.