Градски шик с Ели Голдинг и Deichmann

Като имаш почти сто чифта обувки, защо да нямаш още някой отгоре? Тази страст като те хване един път и… не те пуска. То е като да откажеш страстен пушач от цигарите (аз не пуша, но съм се пробвала да отказвам безуспешно пушач). И като се замисля, че няколко чифта обувки се „изпушват” ей така и отлитат във въздуха, ще продължавам да поддържам обувната си колекция!

Тази пролет Deichmann привлякоха вниманието ми с една много специална звездна колекция, наречена именно Star и разработена съвместно с една от най-успешните соло изпълнителки в света Ели Голдинг (Ellie Goulding), оглавила класациите с изпълнението на саундтрака на блокбъстъра „50 нюанса сиво“ - Love Me Like You Do.

Разглеждам набързо сайта и веднага набелязвам няколко яки модела, които буквално ги виждам как вече стоят на рафтовете в къщи. Аз обаче съм от хората, които що се касае за обувки и дрехи, трябва да ги видя на живо. Спрятам се и отивам в магазина на Deichmann в Парадайз мол.

Няма как да се сбърка новата колекция – Ели ви посреща още на вратата. Веднага се вижда, че това е друга класа, но цените са повече от приемливи. И тъй като винаги обичам нещо да ми свети, декоративните камъчета на бляскавите сникъри буквално ме „извикват”.

Признавам, че не нося много спортни обувки, но този път сменям личната си концепция, още повече, че след няколко дни ме очакваше тест на напълно новата градска модна икона – култовата NISSAN Micra – заслужава си да отида поне с премиерни обувки.

Т.нар. сникъри, създадени като спортни обувки, отдавна вече излязоха от тези граници и днес с тях ходим на работа, на срещи и дори на специални артистични партита или събития, особено тези, които аз избрах. Те са толкова красиви, че правят впечатление отдалеч. А златисторозовите варианти този сезон ще са абсолютен хит.

Златният цип в съчетание с бялата подметка създават много изтънчена градска визия, такава каквото ми създаде в един много дълъг следобед шикозната градска Micra (е, с тези сникъри си мисля, че в Банско, например ще стоя леко гротескно).

Та аз, Micra и новата колекция Star на Deichmann много добре се сработихме – ходихме при флорист, след това чухме модните съвети на дизайнера Николай Божилов, накрая съвсем неочаквано смених и прическата, и вечерта завърши с хубаво розе и страхотна храна (за всичко това ще разкажа в следващ пост подробно, защото си заслужава).

По-важното, че краката ми издържаха почти 12 часа с новите обувки – оказаха се меки, с много добра форма, която пасна и подпря много добре свода ми, а дебелата подметка именно спаси табаните ми от много прекарани на крак часове. В такива моменти в главата ми изниква съвета на мой приятел ортопед: „Винаги ходи с по-дебели подметки, защото така съхраняваш ходилата си! Всичко останало е жертва на краката…”.

Ели Голдинг казва:„За мен обувките са индикация за настроението. Стартирането на моя собствена колекция ми дава възможност да изразя стила си. Колекцията ми включва обувки по всеки повод – наистина не мога да определя дали повече харесвам да нося високи токчета или равни обувки – постоянно ги сменям”.

Ели, и аз съм така – понякога по три чифта сменям на ден и съм си набелязала още няколко много добри модели от твоята колекция. Мисля, че съвсем скоро ще имам ново посещение в Deichmann. Предстои ми да се разходя към морето, а после на една специална автомобилна премиера в Милано. Дали ще има с какво да се представя?:)