Грим на три светофара

Точно пресичам кръстовището, след като светофара вече е дал зелено и изведнъж полицаят, който добре видях още преди ми вдига палка. „Сега пък какво? Защо ме спира ей, така, нищо не съм направила?

„Говорите по телефона, госпожо”, ми казва, след като се представя. „Моля? Че телефонът ми е в чантата, хайде да ви покажа” и тръгвам да бъркам в нея.

„Видях Ви, докато чакахте на светофара”

„И аз Ви видях, г-н полицай, но сте в грешка!”

И в този момент започвам да се смея. „А виждате ли, че само на едното си око имам очна линия? Синя, при това! Все още не пия гинкобилоба, защото забравям да си сложа грим на другото око. Просто докато чакам зелената светлина бързо тегля една черта и вие решихте, че говоря по телефона”. Полицаят се засмя искрено (стана ясно, че „няма да се глобяваме”).

„Елате да надникнете към поставките за чаши, идеалното място за съхранение на бързия ми летен грим”. Човекът е още по-шашнат като вижда удобно разположените ми макияжи.

Та така се разминах с глоба за говорене по телефон, но добре, че все още не са измислили глоба за слагане на грим, докато сме зад волана.

Всъщност, мили дами, колко от вас си слагат грим докато шофират и чакат в задръстванията, особено сутрин, когато отивате за работа? Убедена съм, че огромна част сте като мен.

От баба ми съм научила едно „Дори и във влака да пътуваш, трябва да си слагаш червило”. Едно време влаковете са били парни и саждите са летели във въздуха – едно пътуване и почерняваш, та какво ти червило ще мислиш… Затова и аз сега – до кварталния магазин, слагам червило.

Това лято имам няколко страхотни бюти помощници, без които не се разделям. След последното ми посещение в Париж станах фен на SISLEY.

Още преди да добия естествен слънчев тен заложих на бронзовия воал Phyto-Touche Sun Glow Powder – една страхотна пудра с три естествени цвята. Избрах варианта Trio Peche Doree – два нюанса бежово и един коралов.(има и Trio Miel Cannelle - два нюанса златно и един розово) Тази пудра има нова, уникална технология на приготвяне, благодарение на която кожата естествена, все едно нищо не съм слагала и в същия момент е изравнена и гладка и матирана. Наистина е откритие за мен! А елегантната кутийка е много удобна за носене при пътувания. О, да не забравя и меката мини четка кабуки, която гали като перце - направена в сътрудничество с Рафаел – френски майстори на четки от далечната 1793 г.(от кога правят французите това изкуство!).

Направо се влюбих в страхотния „джъмбо” молив за очи (PHYTO-EYE TWIST) – точно с едно движение (докато чакам на светофара, например) мога да направя очна линия или грим, или тип сенки. Избрах си любимият ми летен цвят – лазурно синьо. Моливът е мултифунционален – супер мек и приятен, а най-важното не се размазва цял ден и е водоустойчив. Тествах го в морето, въпреси, че не съм от тези дето ходят с грим на плажа – просто нямах търпение да се метна във водата, веднага след пътуването.

Остана и червилото, без което, както баба ме е учила, не излизам от домашната врата. XXL моливът за устни Phyto-Lip Twist. Признавам, че него го открих още преди две години и си казах „това е червилото!”. С едно нанасяне стои ефирно и загадъчно, за по-изявени устни правя две черти. И знаете ли как го тествах – това е единственото червило, което издържа морския ми каяк тест – само с него устните ми не изгарят докато по цял ден съм във водата и гребем, където знаете, че слънцето най-много пече. Та това елитно червило продължавам да го ползвам, когато съм с каяка. За това лято си избрах коралов цвят – отива почни на всичко!

Е, за по-важни вечери имам и още няколко продукта от марката като една цетирицветна палитра, черна очна линия и разбира се, спирала за мигли.

Както видяхте, горните макияжи са супер лесни за поставяне – точно на три сфетофара и съм готова. Пък после ще ми разправят, че говоря по телефона…Е, по някой път като огледалце ползвам и логата на автомобилите, ако са ги измислили достатъчно практично:)

Пожелавам ви цветно лято, мили дами!