Marchе francais - на неделен пазар в Париж (ВИДЕО)

Ако в неделния ден сте в Париж и случайно видите пазар с десетки малки фургони подредени в редици, а между тях шумна глъч, не го отминавайте. Гмурнете се в този толкова пъстър и зареждащ с положителни емоции гурме театър.

Обонянието ще ви поведе към щандовете с десетки сирена, произведени от мандри от околностите на града и ако в първия момент „парфюмът „ ви блъсне така здраво, че чак спирате въздух, то в следващия момент не се усещате как купувате дъхава и още топла багета от съседния щанд  и вече поръчвате да ви отрежат няколко различни, непознати парчета сирене…Този неделен обяд, мисля, че няма да забравите!

А след това очите ви ще бъдат примамени от изобилието от морски дарове…В главата ви започват да се редят трапези с раци, калмари, миди, стриди…А как вървят с чаша добре охладено бяло вино?

А когато си тръгвате, непременно се отбийте през някой магазин за сладости - ще се почувствате като малки деца, които искат да грабят със шепи от всичко.

Аз имах късмета да попадна на неделния пазар на Бастилията в Париж, който буквално озари сетивата ми и горещо ви препоръчвам да хвърлите око към ВИДЕОТО по-долу. „Ух, как миришее…”, сподели мой приятел, когато му пратих снимка от място. Убедена съм, че и вие ще усетите фантастичен аромат и чар на френското гурме дори и през кадрите.

Приятен неделен обяд!