За мен

 

Здравей!

Щом си тук, може би искаш да научиш малко повече за мен?

Аз съм Ина Георгиева и по призвание и образование съм музикант, а по професия журналист – от първия си работен ден! И съм щастлива, че съм намерила мястото си – на сцените, които изключително много харесвам.

За първи път се качих на сцената още на 6 години, в музикалното училище в Плевен, зад клавишите на пианото. После в VII клас открих магията на вълшебната флейта. Завърших Националната музикалната академия "Панчо Владигеров" в София (тогава Държавна музикална консерватория) с флейта и композиция, я след това майсторски класове в Италия, която и до днес е в сърцето ми като втори дом.

После радиото и телевизията ме грабнаха с техните невероятни сцени...

От 15 години съм главен редактор и издател на сп. „Твоят БИЗНЕС” и то е моята страст! Колкото и да е трудно, колкото и нерви понякога да късам, колкото и безсънни нощи да имам, колкото и белият кичур в косата да ми напомня за адската 2009 г., когато не знаех дали списанието ще има бъдеще, тази моя страст не може да угасне. „твоят БИЗНЕС” е моето богатство и моята любов.

Създадох този блог, защото благодарение на професията ми, през много от дните ми преминават толкова интересни и красиви неща, срещам се с толкова впечатляващи хора, че си заслужава да бъдат споделени извън призмата на медийното отразяване. Вярвам, че красивото и положителното, колкото и клиширано да звучи, правят дните и часовете по-приятни. Аз съм изключително позитивен човек, но като истински скорпион, понякога чашата ми е наполовина празна и на моменти не си спестявам леко ужилванеsmiley

Случайно, а може би не, животът ми така се разви, че повече от 18 години имам невероятният късмет да съм близо до новите автомобили, да ги карам и да пиша за тях. И това е другата част от живота ми. С гордост мога да кажа, че съм една от твърде малкото журналистки в Българи, за която наистина колите са професионален поглед, страст, емоция, зареждане. Не съм обаче тест изпитателен пилот – екстремните скорости не са моето „аз”. Смятам, че на пътя всички са равни, а с моите колеги и когато съм сама, караме колите именно там. Член съм на клуба на автомобилните журналисти „Пресавто клуб България”, който всяка година избира Автомобил на годината.

Радвам се, че все повече хора оценяват и женското мнение в този бизнес. Все пак 50% от шофьорите жени, нали? И никак не е без значение дали ще си счупя маникюра на багажната врата заради лоша дръжка или ще омачкам полата си, защото шофьорската седалка не е удобна…В този блог ще се опитам да те срещна с цветната и практично-женската страна на автомобилите.

Обожавам да шофирам и да пътувам. Нито един уикенд не прекарвам в София, километрите ме зареждат. Изчислявала съм, че годишно изминавам между 50 и 60 хил. км, нещо като професионален тираджия:) И ако сега някой ми звънне и каже: „Хайде към Париж!”, ще скоча на момента и то с автомобил (превземали сме го три пъти по този начин)!

В София обаче се опитвам колкото може по-малко да карам колата си, харесвам да се придвижвам с велосипед или пък градски транспорт.

Вярвам, че България е красива толкова, колкото и много краища на света, и дава много възможности за работа, за развитие, за създаване на красиви неща. Те не зависят от „държавата”, а от самите нас. И се усмихвай повече, защото така, животът е по-красив!

твоята Ина, ina@tbmagazine.net